Prva regionalna konferencija o zaštiti biodiverziteta i dobrobiti životinja u poljoprivrednim predelima „Održiva poljoprivreda za održivi Balkan”

12. новембра 2019.

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA i partneri konzorcijuma „Održiva poljoprivreda za održivi Balkan” pozivaju na Prvu regionalnu konferenciju o zaštiti biodiverziteta i dobrobiti životinja u poljoprivrednom predelu „Održiva poljoprivreda za održivi Balkan” koja će biti održana 6 i 7. decembra u Zrenjaninu.

pčelinjakkrupno

Foto: Milisav Pajević

Teme prvog dana konferencije: Primeri dobre prakse i plodovi uspešnih kampanja za zaštitu prirode i održive poljoprivredne prakse u zemljama zapadnog Balkana.
Teoretski i praktični aspekti zaštite divljih vrsta i staništa u poljoprivrednim predelima.
Teme drugog dana konferencije: Uporedna analiza stanja i perspektiva za razvoj poljoprivrednih predela visoke prirodne vrednosti i zaštite vrsta i staništa u zemljama zapadnog Balkana i Evropskoj uniji – predstavljanje rezultata višegodišnjeg istraživanja
Teoretski i praktični aspekti održivog upravljanja pašnjacima i njihovog uticaja na zaštitu prirode i ruralni razvoj.
Konferencija će okupiti predstavnike organizacija civilnog društva, javnih institucija, akademske zajednice i medija kako bi zajedno pokrenuli dijalog na temu zaštite vrsta i staništa i dobrobiti životinja u poljoprivrednim predelima Srbije i Kosova*, Crne Gore, Albanije i Severne Makedonije.
Prva regionalna konferencija o zaštiti biodiverziteta i dobrobiti životinja u poljoprivrednom predelu „Održiva poljoprivreda za održivi Balkan” organizuje se u okviru istoimenog projekta „Održiva poljoprivreda za održivi Balkan: jačanje kapaciteta OCD za javno zastupanje i razvijanje politika na Zapadnom Balkanu” koji podržava Evropska unija. Više informacija o konferenciji i prijavu za istu možete naći ovde.

Projekat sprovodi konzorcijum partnerskih organizacija koji predvodi Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA iz Srbije, a koji čine Centar za zaštitu i proučavanje ptica – CZIP (Crna Gora), Institut za zaštitu životne sredine (Albanija), Florozon (Severna Makedonija) i Aktiv (Kosovo*).

Više informacija o projektu možete pronaći ovde.

Milisav Pajević

Једно реаговање на “Prva regionalna konferencija o zaštiti biodiverziteta i dobrobiti životinja u poljoprivrednim predelima „Održiva poljoprivreda za održivi Balkan””

  1. Svaka cast za ovu objavu…Volonter pri Orca organizaciji

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: